Öröm és bánat.

Jól elszaladt az idő, már több mint egy hónapja semmit nem írtam, de nem lustaságból. Kézimunka nem igazán készült sok. Pár x a farkasosba, pár girland a lapos hímzéses terítőmbe, és pár csipke apróság.

Újabb  fülbevaló. DE ezt a fajtát gombbal is ki szeretném próbálni, idővel.

 

A karkötő tűvel készült , nagyon nehezen. Ki is csúszik belőle a kezem mert nagy lett sajnos. 🙁

Ezeken felül még készült 4 pár fülbevaló, de még szerelékre vár. Bordó fonalból készül egy szett, majd kíváncsi vagyok milyen lesz készen. Bordó csillogós gyönggyel. Jelenleg a meleg miatt sehol sem állok. Éjjel tudok egy keveset kézimunkázni, de a kis lámpám égője felrobbant. 🙁
***
Végre kaptam egy 5 fiókos dobozt a gyöngyeimnek, szóval kezd rend is lenni.
Amúgy meg a főzés, befőzés, takarítás, mosás viszi el az időmet sajnos. Mire ideérek inkább csak olvasok , mert írni is fáradt vagyok.  Biztos most is lesz ami kimarad az írásból. 🙁
****
Tegnap, nagy meglepetésben volt részem. Eljött az exem , hozott még levendulát, és paradicsomot is, majd útra keltünk a bankba ott végre átírattam  az adatokat, majd irány a piac, szolid voltam, mert csak 3500.-ft hagytam ott, bezzeg utána a Lidiben majd a négyszeresét.
Miután a fiam itthonról dolgozik főzni való kellett főleg husi. A többit hozatom futárral, mert cipelni sajnos lassan már egyikünk sem tud. 🙁
De megérdemli a fiam a kényeztetést, amíg megtehetem.
Utánajárt a mobiltelefonnak, mert szabadulnék a 20.-as számtól, túlságosan is sok helyen lett megadva. viszont flottában vagyok vele, nem könnyű sajnos.
Az új szerződéhez járt egy új készülék is ingyen. A drága fiam olyat választott amire vágytam. 6 collos hatalmas, dual SIM-es ( Tehát mind a 2 fajta SIM kártyát elfogadja, végre nem kell cipelnem 2 telefont. ) és még bővíthető is.  Bár még keresgélnem kell melyikben hagytam . Igaz tegnap este egész későig eltartott mire használható lett.  Majd kell még üveg előlap, és tok is neki, de az ráér, addig horgolok neki egy tasakot. Jó kényelmes lesz majd mintát olvasni , és persze könyvet is. Hisz falom a betűket . Idén kb 30 könyvet olvastam el eddig.  (A kisebb mintákat is a telefonról olvasom le, szóval nagyon örülök neki. )
**
Ma újabb meglepetés ért, elvitt a fiam fodrászhoz, hogy a hátam közepéig érő hajamtól megváljak.  Most kellemes fülig érő , bár már megint átizzadtam, szóval a szép frizurának lőttek, de ezt már én is meg tudom csinálni. Sajnos a fodrász a nagy igyekezetében levágta a nyakláncomat is.Szóval ki kell cserélnem, de ezúttal láncra teszem, majd később csinálok neki gyöngyből.

**

Szóval tegnap is mentem nagyon sokat meg ma is. Pihennem kellene , de nem tudom mikor. Vár a paradicsom, ami most kezd érni és ontani a befőzni valót.  Vettem 3 kiló őszit azt is el kenne tenni befőttnek.
Lekvárból egész jól állok, kész van pár üveg sárgabarack, és szilva. (Igaz egy lábasom bánta, mivel lusta voltam az öntött vas lábast elővenni. ) De mivel én nem ehetek a gyerekeknek elég lesz.
Tényleg sok nekem ennyi munka, de az új gyógyszer nagyon bevált, no meg a fájdalom csillapító emelése.  (Azt nem szívesen, de muszáj, mert már elég sokszor ébredtem kiabálva a fájdalomtól. )
****

Ami egy kicsit fáj, senkinek nem tűnt fel, hogy eltűntem. 🙁  De azt hiszem megértem, mindenkinek megvan a maga baja, és nem szerencsés ezt kitenni a nagyvilágra.  DE van email, és van telefon is…..

Az ígért ám elmaradt telefont is nagyon hiányolom, nem tudom mi történt, de volt lehetőség privát üzenetet is küldeni, ha baj van és azért maradt el. Én előfizetéses lévén bármennyit beszélhetek. Akkor ? Nem értem sajnos csak szomorú vagyok. Nagyon kevés barátnőm van , nem szeretném elveszteni egyiket sem……

Ma van a Tamási tali…. vége a nyárnak.

Utóirat! Bea van sok-sok anyagom, ha kell írj és megbeszéljük. Szabadulnék tőle, de mivel szép sajnálom kidobni. A varrógépem még mindig nem barát, de legalább egyenesen tudok varrni vele, picike haladás. 🙂

 

6 hozzászólás a következőhöz: “Öröm és bánat.

 1. Edit szerint:

  Hű, de cuki a fülbevaló! 🙂
  A karkötő is elegáns lett, kár, hogy nagyra sikerült.

  Én nem tudok telefonról könyvet olvasni, főleg kint a szabadban nem. Szokásom, hogy ebédidőben, ha nincs más dolgom, kiülök a városban egy padra és olvasok. Nekem Kindle-m van, bármilyen napos időben is látom a szöveget. Rengeteg könyv van rajta, mindenhová magammal viszem, még a tengerpartra is jött velem. 🙂
  (Jó hírem, hogy a vállam teljesen helyre jött, évek óta nem tudtam már úszni, de idén mindent bepótoltam, egy pillanatig sem volt a vállammal probléma.) 🙂 🙂 🙂

  Gondolom, engem is hiányoltál. A vállműtétem előtt és után nem voltam túl jó hangulatban, eléggé depis voltam, ha mondhatom így. Aztán pár hét meló után szabadság, készülődés a nyaralásra. Most meg megint meló ezerrel, ha hazajövök már csak olvasgatok, zenét hallgatok, vagy csak nézek ki a fejemből. Ez van…
  Láthatod, még a blogomban is csak 16 bejegyzés van idén, ami valljuk be, elég kevés az előző évekhez képest.

  • kata szerint:

   Köszönöm Editkém, azóta van még pár, de nincs szereléke. 🙁 Még.
   Én sajnos nem mehetek ki a napra, valamelyik gyógyszerem nem szereti. Így megelégszem ha nagyon muszáj kilépni az utcára.
   A nagy teló, majdnem akkora, mint egy noteszgép, a betűk állíthatók, és jól lehet olvasni itt a szobámban.

   Azt tudtam, hogy a válladdal nagyon beteg vagy, nem is zavartalak, bár igaz hiányoztál, de megértem. Tudom, hogy mennyire fájdalmas.
   Örülök, hogy jobban vagy! Amit én ugye nem nagyon mondhatok el, de az más dolog….. Puszillak !
   Lassan előveheted a nagy képedet , és olyan leszel mint a villám.

   • Edit szerint:

    A nagy kép még egy kicsit vár, mert egy babaköszöntőt viszonylag hamar ki kellene hímeznem, és még kértek tőlem egyet, ami még ráér.
    Neked jobbulást kívánok!

    • kata szerint:

     Bocsánat Editkém , de ezt a hozzászólást a spam mappából bányásztam vissza 🙁 Fogalmam nincs hogy történt.

     Sok sikert a hímzéshez, én is próbálkoztam, de nem lehet minden éjjel hímezni hajnalig.
     Köszönöm, de jobban már nem leszek sajnos.

 2. Jolimama szerint:

  Szia Kata! Sajnos ebben a hőségben az ember a túlésért küzd, akinek az egészsége nem igazán van rendben. 🙁
  Nem azt jelenti, hogy nem gondolunk Rád, nekem is eszembe jutsz sokszor.
  Vigyázz Magadra és annyit vállalj a terhekből, amennyit bírsz, ne terheld túl Magad.

  • kata szerint:

   Köszönöm Jolimama!
   Igyekszem sokat pihenni, de ha van eltenni való az nem várhat sajnos, és akkor még ebéd nincs is. Kézimunka az most pihen, mert szaharai a hőség.
   (A szép frizurámból már csak kócos semmi maradt:-( )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük