Ablakcsere

Elnézést, hogy a hozzászólásokra ilyen későn reagálok, de nagy munkába fogtunk.  1 hármas ablakot cseréltettünk ki .

Nem hittem volna, de csodás lett a nagyszoba ablaka , redőnnyel szúnyoghálóval .

Jó kora reggel jöttek a mesterek ,épp csak lenyeltük a kávénkat amikor telefonáltak, hogy itt vannak, de eltévedtek a sok szőlő/bor nevű utcán.  (Valaha régen szőlőhegy volt ezen a helyen, és emiatt lett mindenféle utca név a környéken.  Pl Vörösdinka )
Ezek után a megrendelt ebédünk is eltévedt. 😀  Hiába a hőség mindenkit megvisel nagyon.

Most is mint a felújításnál sajnos jött az ablakkerettel együtt a fal is. El is mentek venni vakolóanyagot, mert csúnyán mállott szét . 🙁  Még jó, hogy nem úgy jártak mint a konyhánál ahol az egész válaszfal bedőlt a fürdőbe.)

Én elég hamar kidőltem a meleg miatt, de szerencse nálam minden szép . Itt nem kellett dolgozni. Az ablakom bár nem jó, de most nem telt többre sajnos.

Egyenlőre csak ez az egy ablak lett cserélve, meg még pár nap múlva a két szobai radiátor is.  Utána még festés és takarítás ezerrel .

Nem volt olcsó mulatság és ezért , sajnos apránként újul meg a lakás . De előbb utóbb szép lesz minden.  A nagyja már kész van most jönnek az “apróságok”

Majd hozok képet is, de most leeresztve az összes redőny, és sötét van nagyon.

6 hozzászólás a következőhöz: “Ablakcsere

 1. Edit szerint:

  Szépül a lakás is. 🙂 Ezek az ajtó-, ablakcserék sajnos sokba kerülnek, de ha minőséget vesz az ember, az megtérül. Én is tapasztalom a mostani ablakainknál, óriási a különbség az előzőekhez képest, pedig azok sem voltak a legrosszabbak.
  A radiátorainkat is cseréltettük már, megérte az is. Az előzőt nagyon nehéz volt takarítani is, meg hát elavult is volt.
  Szóval érdemes gyűjtögetni a korszerűsítésre.

  • kata szerint:

   Hát eddig már elég sok belement a szépítésbe, de ablakból csak ez az egy lett cserélve, talán 1-2 év és az össze is új lesz. A nagyszoba a leghidegebb, és a elhanyagolt így most az az első. A radiátor is emiatt lett cserélve a 2 szobába + majd a fürdőben is. Az ajtók, nna az külön sztori, egyedül a konyhán nincs oda idővel függöny lesz , a többit fogalmam sincs mikor cseréljük le. 🙁 Itt 1960 óta még festés sem volt, nem felújítás ….. akkor képzelheted.

 2. Beáta szerint:

  Remek dolog kicserélni a használt, rosszul működő dolgokat! Méltán örülhetsz!

  • kata szerint:

   Örülök is, csak baromi drága:-( Emiatt a kisszobába marad a nem csukható ablak. Hát amíg összekuporgatja a fiam a többire valót beszögezzük. Jobbat nem tudok.:-(

 3. Vera szerint:

  Jó hogy egy ablakot is megtudtatok csináltani… nem occcsok…Mindent egyszerre nem lehet…Jó pihegést ebben a melegbe…és jó pihenést!!
  Éjjel háromkor ért ide a szél… tombolt, de olyan meleg volt a levegő kint is bent is…nem hűlt le egy picit sem a levegő…

  • kata szerint:

   Hát nem. Sajnos nappal alszom és éjjel kézimunkázom, de alig várom, hogy megforduljon a napom. Itt csak fújdogált ahogy láttam az ablakon át. De nehezem bírom bevallom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük