Városok.

Mivel a  londoni képpel ezerrel haladok , hiába fotózom másnapra újból tehetném annyit haladok egy nap. Már a vége felé járok.

 

Nem kis kép, de minden nap hímzek bele. Ma a Big Ben melletti fát és a palotaőrt a bódéjával fejeztem be. Gondolom a palota nem egy napos munka lesz.

A többi város is csodás , csak sajnos nem vagyok benne biztos elég lesz -e az anyagom. 🙁

Fél méter csodás halványkék 28 ct vásznam volt, ám akkor még nem gondoltam, hogy ekkora meglepetés ér.   Így most , vagy mind a három várost egymás alá hímzem , vagy egy fehér vászonra kerül.
Tudom meg is festhetném, de sajnos attól tartok, hogy a napsütéstől kifakul .

Elkezdtem Renulek idei tavaszi terítőjét is , de tartok tőle ez is hatalmas lesz. Láttam Veránál mekkora most és még 2 sor jön hozzá. Azóta letettem és hezitálok. Ha 16.-os fonalból akkora, akkor vajon a 15.-ből mekkora lesz ? Most majd tesztelek, hátha 20.-ból kisebb lesz. (A 30.-as fonaltól félek, nem látnék este csipkézni. ) Nem egy habkönnyű munka  ahogy elnéztem.

A házunk előtti japán akác, idén alig hozott levelet, és most végre a másik szoba is napfényes lett egy kicsit. Igaz tavaly már nem is virágzott, pedig szép sárga virágai vannak. Hiába öreg már szegény, de itt a kisszoba előtt is nő egy , bár még pici.

A konyha maradt sötét , de azt nem bánom. Bár az ibolyáim nem díjazzák . Mind-mind megnyúltak és bokrosodtak sokat, most behoztam a szobámba őket, hátha itt végre virágba is borulnak majd. 🙂 A fehéret naponta forgatnom kellett annyit ficergett az asztalon.  Van még kis pohárban gyökeres levélke, azt elültettem a mandarin fácskám helyére, mert az nem fejlődött semennyit és most a levelei is sárgulnak.
A karácsonyi kaktuszok maradnak, szépen nőnek , nem piszkálom hátha idén hoznak virágot is az ünnepekre …..

 

8 hozzászólás a következőhöz: “Városok.

 1. Vera szerint:

  HHHHHHááát nem tudom… mármint a csipke méretére a választ…Nézd meg mekkora a tavalyi terítő.. és az én 15 sorom..és a tied,és rögtön tudsz számolni vele..Mint már írtam, nézve sokkal de sokkal kisebbnek tűnik Renátánál…
  Már nagyon hímeznék, de ezt szeretném befejezni, nem kell mondani, ilyenkor már milyen macerás…ráadásul ott tört el, be, a körmöm, ahol a gyűrűt zárod és fogod az ujjaddal……
  Ez a hímzés sorozat?… egész jó…
  Ha egymás alá hímzed, mint írtad, nem jó úgy?

  • kata szerint:

   Sajnos én sem tudom! Renata nem írt méretet egyik terítőhöz sem sajnos. Annyit tudok csak , hogy 20.-s Aida fonallal dolgozik. A fotó meg csalóka tud lenni. 🙂
   A tavalyinál meg lehagytam az utolsó sort, mert így is hatalmas lett.
   Én azért szüneteltettem a csipkét, mert a kisujjam külső része berepedt, és a fonal mindig ott nyiszálta. Állandóan le volt ragasztva az meg zavart nagyon. Most szerencsére begyógyult.
   De te nagyon gyorsan haladsz vele, ahhoz képest, hogy nem kicsit macerás ! Én a körmeimen most vágtam le majdnem tövig, mert az egyik letört a másik beszakadt, és így csúnya. Gondolom neked most ezt meg kell szoknod.
   Nekem is nagyon tetszenek a városok. Jókora meglepetést okozott amikor megkaptam, de sajna nem tudom mi lesz. be kellene szegnem az anyagot és cérnával bejelölni a mintákat. De így ránézésre is látom nem lesz elég. Még egymás alá sem sajnos.
   Kár, hogy fogalmam nincs honnan van az anyag . 🙁

 2. Phan szerint:

  Majd mutasd meg a kész képet is!
  Szép ez a sorozat, a CCN képet egyébként is tetszenek.
  (Az Anchor horgolót még nem felejtettem el!)

  • kata szerint:

   Persze, hogy mutatom! 🙂 Majd gyorsabban dolgozom, mielőtt elfogyna az anyag 😀
   Azért találtam tartalékot,de az sk festett szürkés , pont jó lesz a 2. Londonhoz, ha netán megkedveli VALAKI …
   (Értem, de ráérsz! )

 3. Vera szerint:

  Bocsi… akkor megint nem jól fogalmaztam…a 2016os teritőm 15. körrel 50 centi és az is 16os cérnából van..
  A tiéd mekkora lett?Azt gondoltam ez alapján talán tudod hogy ez a mostani mekkora lenne…
  és igen… nekem is bevágja a cérna a kisujjamat, szünetet is kell tartani..Ne gondod hogy bonyolult….figyelni kell az biztos..Tudom, hogy megtudod csinálni, de ha véletlen kell segítség megtalálsz…

  • kata szerint:

   Nekem 60 cm kb a tavalyi terítő, és nincs meg a cakkos széle, pont emiatt.Azt 15.-ből van.
   Most, jó nagy szerencse ért mert olcsón hozzájutottam 16.-os fonalhoz és a vastagságán látom , hogy bizony ez is nagy lesz.
   Pedig jóval vékonyabb fonal.
   Az idei minta kész a dupla gyűrűs sor utáni is. Közben teszteltem a fényes Kordonett fonalat (Rayon) valakinek , nagyon szép fényes, nem csúszkálós , szóval abból lehet csinálok valamit. (Vékonyabb mint a 10.-es fonal, de nem sokkal.

   Tudom ez a terítő nehezebb mint a tavalyi, emiatt is hezitálok hányasból kezdjem el. Ám előbb megcsinálom a városokat, mert szeretem hímezni nagyon. 🙂

 4. Csandi szerint:

  Huu de jól néznek ki ezek a minták

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.