A mi karácsonyunk.

Az előző beírás óta betegen, lázasan és fekve…… ennyit a tervezésről. No meg arról, hogy előre soha semmit, majd lesz valahogy alapon, kell tervezni. Mert az ördög nem alszik . 🙁

Az influenza tombol, de erről mélyen hallgatnak, és arról is , hogy aki elkapja számítson kb 3-4 hétre, és még akkor sem biztos hogy jobban lesz. A köhögés tovább tart. 🙁  Aki benne van tudja …. aki nem , jó neki.
24.-én éreztem annyira magam, hogy maratoni főzést csináltam . Rántott hal ,  sült burgonya, egyben sült pulyka , és pörkölt. Plusz sajtos rúd. …….. Ájulás a nem létező fa alá. (Lázasan nem igazán jó létrázni , így a fánk fent maradt a szekrényben. )  De nem panaszkodom , nem is szeretek, no meg vannak akik ezzel oly szívesen vissza is élnek, na miattuk sem szoktam. Amit leírtam csak a jéghegy csúcsa. Továbbiakban : No comment!

Ajándékok .
Edittől: Akinek a keze és a szíve is aranyból van, nem felejt. A diabetikus csoki finom volt, a daráló szuper (jobb mint ami eltűnt, mert ezt legalább fel lehet csavarozni.

Jolimama ajándékáról nincs fotó, de a helyét üresen hagyom : Sk rajzolt képeslap, egy picike frivolitás harang. (A fonalak eltéve fotó nem lesz, csak feldolgozva )

 

Ildikótól:Kaptam gömböket is ajándékba, de sajnos pucérok maradtak.

A fiamtól: + 1 pendrive lila lemaradt 🙂 De jó ha van,  mert menteni szeretnék és nagytakarítást a gépen.
Szóval csupa hasznos holmit kaptam a fiamtól, mivel a régiek elkoptak , elhasználódtak, vagy mint a pendrive megteltek….

Jucuskámtól: Jött egy picike levélcsomag , és ez a sok minden benne volt 🙂

A kis boszikalapos nem nagy elfér az összecsukhatós kisollón is. Hasznos lesz ha állványon dolgozom majd. :

Kaptam csodaszép újságokat is, bár eddig nem sokat hímeztem. Ma hozott fel a fiam még egy képeslapot is. 🙂

Van még csomag ami feladásra vár, de a mostani karácsony előtti helyzetet elnézve inkább majd januárban adom fel. Várok is csomagot , mert szóltam ugyanezen okok miatt.

Saját munkát mutatni nem tudok, a terítőm is álldogál, a hímzés is szunnyad még. Majd………

 

 

 

12 hozzászólás a következőhöz: “A mi karácsonyunk.

 1. Vera szerint:

  Szép ajándékok…
  Gyógyuljatok meg…a kézimunka meg vár…és pihenjél…

  • kata szerint:

   Köszönöm Verám!
   Jó lenne, de ha jön az este, jön a fulladozásos köhögés is. 🙁 Tegnap és ma pl semmit nem csináltam, de hulla fáradt vagyok. KIveszi az ember erejét ez a betegség ….

 2. Jucus szerint:

  Nagyon szép dolgokat kaptál😃
  Az influenza makacs dolog, megtalált minket is…. Egy hét száraz köhögést követően betört a családba a kalici…majd újabb egy hét köhögés következett. Most kezdjük a 4. hetet…bizakodom, hogy nem fertőzzük körbe-körbe egymást.
  Pihenj sokat, javulgass. Puszillak

  • kata szerint:

   Köszönöm szépen többek közt neked is! 🙂
   Sajnos mi lassan túl a 3 heten még nem látjuk az alagút végét. Nekünk két különböző mód jött ki , a fiam hőemelkedéssel, köhögéssel. Én hangszalag gyulladással némán. A kalici elkerült szerencsére , de a makacs köhögés maradt antibiotikum ide vagy oda. Éjszakára izlandi zuzmó szopogató tabletta , és az hagy kb 3-4 órát aludni, aztán egy sor fuldoklás és vagy vissza alaszol vagy a székedben nyom el ülve az álom. Szóval emiatt érzem úgy magam mint akin átment egy úthenger.

 3. Palkó szerint:

  Hát, az sosem jó, ha beteg az ember… és az influenza csúnya tud lenni…
  Örülök, hogy már lábadozol!
  Szép és hasznos dolgokat kaptál!
  Kívánom, hogy gyorsan felerősödj, és tudj újra hímezgetni is!

  • kata szerint:

   Köszönöm neked is !
   Hát nem tudom mikor voltam ennyire beteg, de jó régen az biztos. (Az előző hozzászólásokból láthatod még nem vagyunk túl a nehezén. 🙁 )
   A kézimunka még nem megy , mivel a nap nagy részét átalszom ha tudom. Étvágyam nincs ez is gyengít. De sok folyadékot iszom, biza van hogy erősen cukros teát, nehogy hypózzak, mert lejjeb esik a cukrom..

   • Palkó szerint:

    Na, végigolvastam mindent, és látom, tényleg nem vagy még túl a nehezén… én már csak ritkán köhögök, de akkor legalább nagyon 🙂
    Legalább jó háziorvosod van?
    Gondolok Rád!
    Ölellek: Ildikó

    • kata szerint:

     Hát nem nagyon, bár a köhögési roham este.éjjel jön leginkább. Úgy 4 órákat alszom éjjel. Nappal persze kóválygósra veszem a figurát, de ma végre tudtam aludni délután egy kicsit. Az egészben ez a legrosszabb, mert nem pihensz eleget, és legyengülsz.

     Nos a házi dokinéni azt mondta a fiamnak amikor panaszkodott, hogy nagyon köhög és száraz a köhögése: … És én most mit csináljak?
     Hát mondtam volna, hogy b+ én mit csináljak, hogy ne arra ébredjek, hogy megfullad a fiam????
     (Bocs , de az ilyen hozzáállás kihozza belőlem az állatot. 🙁 )

     Ma már kissé rendbe szedtem magam, mivel sütött a nap és melegebb is volt, hajat festettem,+ egy kis jó forró zuhany, mert így a forró gőz is pusztítja a bacikat. Étvágyam még alig, de este csipkéztem egy keveset végre, mert a kézmunka hiányzott a legjobban.
     Én is ölellek !

 4. Jolimama szerint:

  Hát igen, lemaradt a kép, de szeretettel küldtem. :-)Az a lényeg!

  • kata szerint:

   Tényleg 🙁 Ne haragudj emiatt! Most már por mentesen vannak eltéve dobozban. Fel bobinázva a névvel számmal ellátva, és az is ráírva hányas , hogy később is tudjam. 1 bobina fonal 1 hajócskára való fonalat tartalmaz általában,ha több akkor a felesleg visszamegy a dobozba. Így rend van.
   (A bobinákat is én rajzolom meg és vágom körbe karton papírból. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük