Vízesés 1 + fotó :-)

4 nap után még nem igazán látványos a haladás, így most fotót nem hoztam csak tapasztalatot. 🙂

A kép mérete: 480 x200
Mérete 11 ct: 124x 59 cm
Méret 18 ct : 66 cm (Gondolom a magassága is kb a fele az eredetinek.)
Anyaga : 18 ct Aida
Fonal: DMC a készlet tartozéka

Eddig kb 1500 db x-et  varrtam bele 4 nap alatt, zömmel nagyon világos színeket 4 féle halvány rózsaszínt zömmel,de van benne halványkék, halványszürke, és piros 3 árnyalata, drapp, és sötét drapp is akadt. Egyszóval nagyon sok színből varrtam bele.
Nagyon aprólékos, van olyan szín amiből csupán 2 x kell. Szóval egész rendesen pixeles. Innentől gondoltam azt, hogy az eredeti anyagon sem lenne könnyebb haladni, max még randább lenne a fonáloldala. Igaz így sem vagyok rá büszke, de 2 öltés miatt hacsak nem szükséges nem varrom el a szálat.
A fonal érzésre mintha picit vastagabb lenne a nálunk kapható DMC.-nél, de lehet, hogy csalóka ….
1 mintaív 69×100.-as (szerencsére az első kettőt nem kell teljesen kihímezni. )
Azért amikor a sok rózsaszínnel végeztem a piros napot kivarrtam, hogy legyen némi sikerélményem is, mert most csak pacák vannak itt-ott. Még a héten csinálom , aztán meglátom , hogy bírja a szemem. (Mivel úgy volt, hogy rotációban varrom heti váltással rájöttem van olyan színem ami nincs tehát rendelnem kellene . Így csak készlet jöhet szóba, de azt még nem választottam ki.)

Arra a kérdésre , hogy miért nem a készlet anyagára dolgozom a válaszok:
1. A 11 ct tiritarka anyag vastag masszív és nehéz az anyag. Nem bírnám folyamatosan tartani. 10 perc hímzés, fél óra pihenés nem nekem való.
2.:Túl nagy lenne a kép, nem tudnám hová tenni .
3.: 2 szállal kell hímezni a leírás szerint, mivel a 44. szín duplikált ( 310+ 890 ) emiatt nagyon át is ütne a Tényleg nagyon ronda mindenféle tiritarkára festett anyagon. (Tanultam a pandás képből amit ugyan elkezdtem, de azt is újra kezdem kisebb lukú anyagon.
Még mindig tartok attól, hogy mosás után a sok világos fonalat megfogná a festék.

Amúgy így is gondban vagyok, mert a rengeteg tűmből csak a 18.-as tompával tudom hímezni, a többi csikorog nyikorog az anyagon. Sokszor fogóval húzom át, na azért ez már nonszensz.
Igaz a 18 as aranyozott az tulajdonképp alumínium tű és hajlik , így egy kiesett, most míg meg nem jön az igazi jó minőségű BOHIN 28.-as tompa tű ,aranyfokú varrótűvel folytatom. Mert még nem unom, sőt nagy meglepetésemre szeretem csinálni , így bízom benne, hogy tanulásra jó lesz, és bátrabban esek neki a többi óriásképemnek.:-)
Példaképemmel Edittel sokat leveleztünk a témában és sok jó tanácsot kaptam, amit nagyon szépen köszönök itt is . Az ő HAED képe sokkal nagyobb és csodás sebességgel halad, hisz nemsokára a második sorral is végez. Bár a függöny miatt nem kicsit sajnálom, fehéren , fehérrel hímezni állítom a legnehezebb. Neki szegénynek meg duplán kijut,hisz a vége és az eleje is fehér . De bátran állithatom a kitartása bámulatos.

A másik példaképem Bea aki a sok nehézség ellenére kivarrta az eredeti anyagra a nagy kastélyos képet ami csodálatos. Gondolom a kezét azért igencsak megviselte, mivel tudtommal nem használ se keretet , se rámát , így kézben tartva az egész anyagot csoda, hogy nem lett baja.

Kívánok mindenkinek kellemes hétvégét,kinek pihenőset, kinek kertészkedőst, házimunkást, avagy kézimunkást!
Esőmentest ha kérhetem  😀

Update: Mégis hoztam fotót:

IMG_20160527_180846Bár nem sokat látni belőle a sok majdnem fehér miatt 🙁

 

 

 

14 hozzászólás a következőhöz: “Vízesés 1 + fotó :-)

 1. Beáta szerint:

  De jó volt olvasni, érdekes szempontokat írtál.

 2. Phan szerint:

  Szerintem az is lehet a különbség a te hímzésed és az enyém között, hogy én nem DMC-vel hímzek, hanem Rosace-val, ez pedig talán vékonyabb, mint a DMC.

  Itt is leírom: a függöny nem csak fehér színből áll – szerencsére. Van benne pár rózsaszín, lilás szín, néhány barna (drapp) árnyalat. Először a színeket varrom ki, a végére hagyom a fehéret.
  Még 2 lap, aztán megint jön a függöny, ahogy számolgatom, talán majd ősszel lesz belőle valami…

  • kata szerint:

   Az meglehet, nem emlékszem már milyen a rosa 🙁
   Nekem a felhő, vagy köd ilyen, épp csak lila nincs benne, csak rózsaszín 😀
   Hát ha 3 lap van hátra a 2. sorból igen gyors vagy.

   • Phan szerint:

    Nem, nem! Még 4 lap van vissza, mert a 16. lapot hímzem. Két lapon fa lesz, utána jön 2 lapnyi függöny (talán egy kis ablakkeret is). Holnap talán be tudom fejezni a 16. lapot, majd meglátom, mi lesz a program. Lehet, hogy délután telek, oda nem tudom vinni, akkor csak vasárnap lesz kész.

 3. kata szerint:

  Értem, bocsi, elszámoltam úgy látom. DE így , hogy a kastély kész inspirálóbb lesz a többi is.
  Szívesen mutatom a nem sok semmit, de nagyon szórtak a színek, a legvilágosabb meg nem is látszik 🙁 Nehezen hihető, hogy már több mint 1000 x készen van.

 4. Vera szerint:

  Jó hímezgetést, vagy csak pihenést!Sokszor nekem még egy 10×10-es kocka xszemeihez is sok idő kell… annyit hímzel, amennyi jól esik!!pusz

  • kata szerint:

   Köszönöm Verám! Most van részem ebben is , meg abban is. Most élvezem a hímzést, és megnéztem nincs olyan sok félbemaradtam mint amire emlékeztem.
   (Olyan van amit el sem kezdtem, nem mindegy 😀 )
   Még egy darabig elszöszmötölök ezen a mintaíven, mert a zöld résznél nem tudom mivel huzigálom ki amit kivarrtam 🙁
   Puszi!

 5. Cimpulusz szerint:

  Azt hittem ez a kép nagyobb,mint amit Phan csinál…úgy tűnik. De attól, hogy méreteiben lemarad párt cenitivel, még grandiózus. Neki sem merek fogni mostanában ilyesminek, mert az menne a szekrénybe a “MUK”-jaimat szaporítani. Naszóval várom, hogy időről időre mutasd hogy állsz, nagyon jó nézni a fázisfotókat.

  • kata szerint:

   Nem amit Phan csinál az HAED és 1 méteres kb, ez meg csak egy kínai készlet. 🙂 480×200 as 66 cm kb
   Nem pár centi az hanem sok centi 😀
   Nekem most kevés MUK.-om van, egy részét megcsináltam, van amit sosem fogok, mert más már a kedvenc és el is rontottam. Az meg porrongynak 😀
   A többiből meg nem sok hiányzik.
   Ha kész az első ív mutatom majd, de a képen levőhöz még csak 3-400 x társult csak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük