Új év , új élet.

Mostanság kevés időm van kézimunkázni, és blogolni is. Átmenetileg a fiam itthonról dolgozik , így egy kicsit több munkám van.

4.-én sehol nem kapott se kenyeret, se zsemlét, így én gyúrtam be egy adag zsemlének valót, és egy fél adag lángosnak való tésztát is.

Finom lett mind a kettő, viszont a kezem megégettem alaposan. (Akkorát loccsant az olaj, hogy csak néztem. Azonnal hideg víz alá dugtam a kezem és mára már csak piros. ) Hiába vigyázok . 🙁

Estefelé pár x erejéig a Levendulamezőt hímezgetem, elég nehéz visszazökkenni, de talán végre az első mintaív kész lesz nemsokára.

Idén ugyan nem fogadtam meg semmit, de azt hiszem igyekszem készre varrni a megkezdett kézimunkákat. Hogy végül mi sikerül és mi nem majd meglátjuk!

Update: Közben kisült  a zsemlém:-)

DSC_0001

8 hozzászólás a következőhöz: “Új év , új élet.

 1. Phan szerint:

  Én is szoktam kenyeret sütni (gépben kukoricaliszttel), az is fincsi szokott lenni. A lángost épp tegnap emlegettük, hogy de megennénk!
  A hímzéssel én úgy vagyok, ha időm van, lehet, hogy kedvem nincs, ha kedvem lenne, akkor meg nem biztos, hogy időm van rá. De azért – ha apró lépésekben is – haladok. 🙂

  Majd muti, hol tartasz a levendulással!

  • kata szerint:

   Sajnos nekem nincs gépem, én mindent kézzel gyúrok be, van fotóm a zsömléről utólag odabiggyesztem. A lángos tésztájából még maradt, de nem sütöttem ki ma , mert kezem cefetül piroslik. 🙁 Nos a hímzéssel most úgy vagyok, hogy amikor letettem akkor ugye “benne voltam” haladtam is szépen, ám azóta eltelt az idő, most keresgélem mit hova. Nehezem megy valamiért. talán napi 10 x és leteszem. Most hogy minden nap főznöm is kell elmegy az idő a háztartással.

   • Phan szerint:

    Jól néznek ki a zsemlék, úgy beleharapnék! 🙂
    A HAED-et hímzem, de nagyon-nagyon lassan haladok. Ugye tavaly befejeztem a 10. lapot, most a 11. lapot hímzem. Január 1-jétől kb. 1600 xszemet sikerült csak beleöltenem, egy ekkora képnél ez szinte semmi. De egyszer csak újra belelendülök.

    Kicsit nehézkes volt az évkezdés, egyik programunkon variáltak, ami kicsit megnehezítette a napi munkánkat (valakiét persze könnyítette, de azok nem mi vagyunk). Nagyon fárasztó az egész. De ezen is túl leszünk majd, aztán talán lesznek könnyebb időszakok. Most inkább olvasok, de nagyon-nagyon csábít a hímzés is. 🙂
    HAJRÁ!

    • kata szerint:

     Sajnos, már csak a levegőbe harapnál 😀 Elfogyott hamar.
     Láttam milyen szorgalmas vagy, nem egész egy év kellett, szóval ne csüggedj. Én sajnos meg kell várjam vele a jó időt , mert ebben a sötétben nem rongálom a szemem.

     Az évkezdés nekem sem megy könnyen, most itthonról dolgozik a fiam, és sokkal több a dolgom. Kevesebbet kézimunkázom, de sajna az olvasásra sem jut több időm, pedig izgalmas könyvet találtam. 🙁

 2. Palkó szerint:

  Fogadalmam nekem sincs, csak néhány tervem… aztán majd év végén kiderül, mi lesz belőle… 🙂
  Néha tényleg egy pillanaton múlik minden, hiába vigyázunk…

  • kata szerint:

   Én tavaly óta nem fogadkozom, mivel akkor is a félbemaradtak befejezése volt a cél, de az élet néha közbeszólt. Most is azt szeretném ha a megkezdettek fogynának, de hogyha ilyen ütemben haladok , nem lesz idén se semmi belőle 🙁
   Na igen, óvatos vagyok, de a baleset ha jön akkor jön. 🙁

 3. Vera szerint:

  remélem jobban van már a kezed..Új év…. új élet… meg kell szokni… utána már nem lesz furcsa…
  Szép hétvégét,jó pihenést… Levendulásat is mutathatnád… ez a zsömi nagyon guszta…

  • kata szerint:

   Így , hogy ma pl fekszem majd, egész nap javul. Nagyon hideg van, nem is kézimunkázom, pihenek.
   3 hónapig biztos itthonról dolgozik a fiam, utána meg még meglátjuk. ,
   Nem haladok semmivel, mire idejövök böködni elalszom ültömben. Tényleg nem is látszik, hogy varrtam.
   A zsömi elfogyott, igaz ami igaz jobb még így is mint a bóti.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük