Helló Június……

Reggel félálomban előre örültem, hogy ma csipkézhetek egész nap, mivel mosást terveztem.

Cseng a telefon és az én drága párom szól, hogy feljönne és hozna cseresznyét egy vödörben, de sikáljam ki a mosogatót.( Gondoltam olyan kis vödörnyit kapok amiben anno kekszet árultak )

Nálam a konyha érzékeny pont és  mindig tiszta ,a mosogató meg pláne  mivel rozsdamentes. Szeretem ha csilivili minden nap.

Gondoltam leugrom a zöldségeshez hozok pár almát és lesz lekvárom megint pár üveggel.

Kedvenc zöldségesem kérdi mire kell ennyi alma, mondom, hogy én azzal csinálom a lekvárt, erre adott egy hátizsáknyi almát, és vagy 5 hatalmas , narancsot is ajándék áron. Igaz  nem szalonképes  volt egyik sem.

Hát jó elő az összes üveggel , mindet elmostam , és 5 percre megmikróztam. Közben főtt fődögélt a narancslekvárom. (2 szószos üvegnyi lett csak, de asszem narancsból bővel elég lesz ennyi is. )

Párom még egyszer felhívott ,hogy van-e elég cukrom mondom van 5 kiló ….. Nos talán elég lesz mondá ő .

Itt már rettenetesen gyanús volt, hogy az a vödör nem az lesz amire én gondolok . Jött és hozott egy jó nagy vödörnyi egész sötét cseresznyét, amit megkóstoltam és azt hittem meggy, mert annyira savanyú.. Őőőőőőő …… nem  erre számítottam, de nem szóltam. Örülök, hogy lesz elég  befőtt, és lekvárom télire.  Kukacok nem voltak benne, gondolom nem szeretik a savanyút . 😀
Csak üvegekből eléggé csehül állok. Vagyis majdnem mind tele már most, és még hol a meggy, a barack , és a szilva ????

Reggel óta mosogatok, hámozok, turmixolok , mosogatok magozok .

12

Álldogálok álldogálok , a talpam már alig érzem úgy zsibog.
Lesz ebből egy alapos letolás a dokinénimtől azt hiszem.

Nos így csipkéztem el az egész napomat, 😀

Na megyek lekvárt kavargatni , és befőttet alkotni.

(Holnap a fiam meg lekötöz az ágyhoz 😀 )

10 hozzászólás a következőhöz: “Helló Június……

 1. Kavics szerint:

  😀 de lesz lekvárod… 😀

 2. kyOrsi szerint:

  olyan jó ránézni, mikor készen vannak és ott sorakoznak előtted! hát még elővenni télen… 🙂 úgyhogy fáradtság ide, fáradtság oda később biztos Te is örömmel nézegeted/kóstolgatod majd 🙂

  • kata szerint:

   Igazad van Orsi, csak épp nekem tilos lenne ennyit állni , menni és dolgozni. Valahogy lemondanék arról amit kapok, ha megyek a kórházba kontrollra.
   De mivel a fiam imádja és meg a fiamat , nem kérdés , hogy elfogadom a lecseszést .

 3. Phan szerint:

  Húha, nem irigyellek!
  Mi eperrel akartuk kezdeni, de egyre jobban megy fel az ára. 🙁 Lehet, idén nem is lesz eperlekvárunk…
  Azért vigyázz magadra, mert csak 1 van belőled!!!

  • kata szerint:

   Hát sok is volt nagyon, üres üvegem sem maradt. Pedig még el sem kezdődött a szezon. 🙁 De ez a cseresznyének mondott savanyúság , még almával is nagyon rossz, muszáj volt feldogozni az egészet. Nem is hagytam csemegézni egy szemet sem.
   Szerencse én még a nagy vihar előtt tettem el egy kiló epret almával lett pár üveg ami elég is. Most néztem az árakat a félig rohadt eper is 1500.- nem tudom mire gondolnak, h el is tudják ezen a környéken adni ? A multiban bizti olcsóbb, és nem kell sok, hisz lesz még meggy , barack és szilva is.
   Ma csak a mosogatás elmaradt részét csináltam meg, kajám volt.Most keltem fel 😀
   Főznöm kellene holnapra,hogy a fiam vihessen kaját de lehet előkapom a mélyből a lecsót és teszek bele virslit.

 4. Vera szerint:

  Ilyenkor mindig azon gondolkodom, hogy jobb… Hogy nem kell befőttezni , mert nem szereti senki rajtam kívül…Én meg magamnak nem teszek el semmit… már..két éve tettem el körtét, ha egy üveggel megbontok, képes lennék megenni… azt viszont nem lehet…
  Nálatok is ilyen cudar meleg van?
  ma lóg a nyelvem már…
  Jó pihenést…. vigyázz magadra…

  • kata szerint:

   Tudod Verám valahogy ez bennem van mióta saját lakásom van, én csak sütibe teszek meggyet, de a fiam benassolt egy nagy üveggel valamelyik este. Mikor nem voltam akkor vette a méregdrága konzerv gyümölcsöt, mert nem akart állandóan a narancs-banán-alma háromszögben lenni.
   Egy kis dobozos konzerv ára annyi mint ilyenkor egy kiló gyümölcs….. lekvár meg a reggelije , kell a kalória neki, meg persze a rost. Igyekszem, hogy legyen neki, én nem igazán eszem se kompótot, se befőttet. Lekvárt meg nagy néha, a bolti borzasztó….
   Ma feküdtem egész nap, itt a szobámban kb 20 fok van 🙂
   Jó lenne egy kis kovászos uborka , meg majd lecsót eltenni ….. kérdés hol tudok majd üveget venni.

 5. Palkó szerint:

  Hogy vagy?
  Hány üveg savanyúságod lett? 🙂 🙂 🙂
  Én is az eperre vadásztam volna, de eltűnt a piacról… ezek szerint a jég vitte el… nem nézek tv-t, még jó, hogy blogokat olvasok… 🙂
  Pihenj, és most már inkább csipkézz! 🙂

  • kata szerint:

   Jól, szerencsére:-)
   nem számoltam mennyi lekvár és mennyi befőtt lett, de a banyatank megtelt 😀
   Én láttam epret , mint írtam 1500.-ért elég rondát. Amit én vettem a jégverés előtt fele áron volt a maszek zöldesnél. Nem lett sok lekvár, de mutatóba csináltam egy kiló eperből, meg némi vacak almából,de csak azéé mivel eddig még nem tettem el.
   Ma aludtam egész nap, aztán mosogattam és gyógyszereket adagoltam , mert hetes tartóm van, és most filmezek és csipkézek végre. Jó lenne jövő keddre végezni, de nem fog menni 🙁 Túl nagy mintát néztem ki, ami nem baj, csak nem most lesz ajándék .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük