Vagyok….

Vagyogatok…. épp testben épp hol élek. 🙂  A napok meg rohannak, mint a gyalogkakukk.

Végre elmúlt a lomtalanítási őrület , megszabadultam minden feleslegestől, főleg az allergiát kiváltó tollpárnáktól . A túl sok használhatatlan kacattól. Most már lehet spórolni parkett csiszolásra, új székre és telefonra nekem.

A konyhaasztalt a ház előtt találtuk és egész jó állapotban van,a tetejére elkél kisebb csiszolás, és festés , de letakarva nem látszik , a lábai szépek, épek. Azt hiszem olcsóbb lesz felújítani a székekkel együtt mint másikat venni  . (A véletlennek köszönhetően leltünk rá és én örülök, hogy mostantól lehet hol szabnom, vasalnom .) Nézegettünk mi asztalokat, de az áraktól még az életkedvünk is elment, picik és nagyon drágák. 10e alatt nem volt olyan amire azt mondtam volna na ez az ami kell nekem, a legdrágább 200 e körül volt. -(

Szék nem is járt hozzá, max a szánk, de az nem publikus 😀 Pedig elvileg egy ebédlőgarnitúrához székek is járnak, de ahogy elnéztem másfelé járkálhatnak. Most pedig ketten felhoztuk a szétnyithatós asztalunk , én lemostam lesúroltam. 2 székem van hozzá, az elég. Felújítani meg ráérek. Előbb pihennem kellene.

Lett botmixerem is, az ünnepi sütés főzéshez. Végre hosszú idő után ehettem gombát is, egy keveset.
(Menü gombakrémes tortellini .)

A húsvéti takarítás, ablak puclással azt hiszem elhalasztva ünnep utánra , mert nagyon fáradt vagyok már. A gondolataim mint a gyöngyök szanaszét gurulnak , ezért sem írtam semmit sem.
Kreatívan suvikszoltam nap, nap után.

Nagyon keveset hímeztem , nem sok haladás látszik belőle .  Esténként inkább horgolok, arra nem kell annyira figyelni, aztán ha megjön a csomagom ma dél körül varrhatok párnákat műszál töltettel a régiek helyett.

(Itt mondanám,hogy a kedves feladó a pontos címet igazán ráírhatná a pakkra , nemcsak az utca , de a házszám is kell, vagy legalábbis illik ráírni a csomagra, vagy nem ?  😀 ) Mert így nem keltene a Magyar Posta futárszolgálata hajnali 8.30 .-kor.
Ne , ne irigyeljen senki éjjel 12.-1/2 2 körül fekszem és ezért alszom fél tízig. Kivéve ha egész éjjel a lomizók hangoskodnak, avagy a kukás autók zörögnek , vagy a telefon szól .

(Azért egy kisebb asztaldísz lesz  majd . Ha kész mutatom. )

húsvét

Kellemes  ünnepeket kívánok minden kedves olvasómnak!

 

14 hozzászólás a következőhöz: “Vagyok….

 1. Kavics szerint:

  Kata, Neked is kellemes pihanős ünnepnapokat! 🙂

  • kata szerint:

   Hát remélem lesz, mert idő előtt kidőlök 🙁
   Pedig nálam nem kampányszerűen van takarítva , de sajnos most így jött ki a lépés 🙁
   A lomtalanítást mindenképp meg kellett várjam, de ennyire ünnep előttire nem számítottam.

 2. chanson szerint:

  Kellemes Húsvétot neked is, sok-sok pihenéssel, derűvel… 🙂

 3. Palkó szerint:

  Tegnap este nem tudtam belépni hozzád, pedig többször is ráklikkeltem a szmájlidra… lehet, azért, mert megtévesztő ez a szmájli… kicsit keserédes a mosolyod… 🙂
  Na jó, összességében mégis azt látom, hogy optimista vagy!
  Örülök, hogy jelentkeztél! Szerintem nem vagy egyedül ezzel a “tavaszi fáradtsággal”, máshol is olvasom, és nekem sem úgy mennek mostanában a dolgok, mint szeretném…
  Pihenj (ha tudsz), és kívánok Neked/Nektek áldott, szép ünnepet!
  Szeretettel: Palkó

  • kata szerint:

   Drága Ildikó! Sajnos most ez volt, de nem hiba, csak költözés ….. mostanában úgy nézem lassan az életem részévé válik .:-)
   Optimista lennék? Nem tudom, csak azt, hogy meleg otthont szeretnék teremteni újból , olyan pihe-puha fészket ahová a fiam boldogan tér haza.
   Magam csinálok mindent minimális segítséggel….. és ez így van jól.
   Mivel most ébredtem délben, azt hiszem a mai nap az alvásé, és a lelki felkészülésé lesz.

   Nagyon szép áldott ünnepet kívánok nektek is.
   Örvendezünk a megváltó feltámadt.
   Ölel:Kata

 4. Vera szerint:

  Na, reggel olvastam , hogy megcsinálták a blogodat…Gyanus lett, mikor már órák óta azt írta, hogy nem elérhető a blog…Még jó hogy írtam…. mert még mindig rossz lenne…
  Pihenjél… Egy egészséges embert is megvisel ez a front sorozat, ráadásul jó hideggel, széllel bélelve…
  Nálunk is az- az elmarad… Írtó hideg van… annyi hogy azért az angyalkát beveszem az ablakból…

  • kata szerint:

   Verám! Hálásan köszönöm, hogy este fáradtan is, de szóltál.
   A szervert (amin a blogom is van ) Költöztetik adatostól mindenestől egy nagyobba. Szóltam a fiamnak és ő meg a társának aki okozta ezt a kis malőrt.
   1 óra múlva már működött minden.
   Sok volt az ami mostanában történt, pereg az életem, és vele pörgök én is. Kifáradtam , az idő is rátett…..
   De végre látok valamit az alagút végén. Bár lehet, hogy csak vonat 😀
   Békés boldog ünnepet.

 5. Phan szerint:

  Örülök, hogy lett asztalod! 🙂
  A lomtalanítás alatt néha olyan jó cuccokat lehet találni, ami az egyik embernek szemét, felesleg, a másiknak még lehet érték.

  Idén nálunk nem lesz húsvéti nagytakarítás, csak a szokásos kicsi. Most nincs hozzá energiám. Akinek nem tetszik, az jöjjön, aztán takarítson ki! 😀 Igaz, az ablakok nagyon koszosak, ez főleg reggel, az első napsugaraknál látszik. De ebben a nagy szélben én ugyan ki nem állok az ablakba suvickolni! Majd sor kerül arra is… egyszer.

  Kíváncsi vagyok az asztaldíszedre! 🙂
  Azért pihenj is!

  • kata szerint:

   De jó, hogy valaki legalább úgy gondolkodik mint én 🙂 Volt mégy egy jó kis fiókos szekrényke, de arra már lecsaptak a brazilok sajnos 🙁

   Idén már nálunk sem lesz semmi, kezd elegem lenni, hogy nem haladok, mert amit csinálok nem látványos . Az ablakokon kb 8 év pora kosza jó ha egy nap egy kész és van 8 dupla ablakunk (külső belső üvegre értem)
   Most az asztaldíszből fali dísz lett kissé csálé , de sok éve már nem csináltam ilyet,kicsit később mutatom majd. Igaz egy pici nyuszi még ül majd a közepén , de az már csak jövőre lesz meg. 🙁

 6. Dorottya szerint:

  Szép húsvétot neked is! 🙂
  ….és jó lenne ha pihennél is! 🙁
  …meg ha írnál e-mailt is, az is jó lenne! 🙂

  A lomtalanítás jó dolog! Főleg ha az ember talál közben használható dolgokat! 🙂 Én a bolhapiacokat is szeretem. A múltkor vettünk egy kalickát 1500 forintért. Megnéztük üzletben. A legolcsóbb, azonos méretű 16 ezernél kezdődött. 🙂 Szerintem nem jártunk rosszul. 🙂 A lomtalanítással csak az a baj, hogy a “hivatásosokkal” meg kell “harcolni”, mert mindent visznek. 🙁 Azt nem szeretem. 🙁

 7. Vera szerint:

  Ebben a szélben ablakot puccccolni????
  Mint nyáron havat hordani… annyit ér…Ha nincs szél, akkor is ép poroznak a fák… legalábis nálunk…Edittel teljesen egyet értek…
  Nyugalom…. nem az a lényeg hogy felfordítsuk, kifordítsuk a házat… ahhoz idő és egészség is kell…
  “Amegmá” nincsen….

  • kata szerint:

   Drága Verám! Mán nem látok ki az ablakon olyan koszos 🙁 Rosszul is zár már , vacak is , de egy évben legalább 1x muszáj lenne megpucolni. Sajnos a barátnőm nem tudja már megcsinálni , valaha őt hívtam mivel takarít. Meg nagyon rá is szorulna arra a kis pénzre … de mára már betegebb nálam. 🙁 Szóval rám marad minden.
   A konyha ablak pont a kapu felett van, szóval ciki.
   De majd apránként meglesz minden.
   Időm lenne, másom nincs 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük