Kata mesél….

Főztem, sütöttem kevertem kavartam…….

Vacsorára kőrözöttet kutyultam , aztán sütit sütöttem, majd ebédre rakott krumplit csináltam:

süti

gyümölcsös süti

csak mert szines

csak mert szép színes:-)

Még bírta a lábam és mert csirázott a mandarin magom így ültetem is …Ha nincs nagy kerted, legyen egy kicsi 🙂

fokhagyma

fokhagyma

ibolya

fokföldi ibolya sok-sok bimbóval

karacsonyi kaktusz

karácsonyi kaktusz

pletyka

Pletyka 😀

retek

keszekusza retek , hogy ebből mi lesz?

snidling

Féloldalas snidling 😀

A fokhagymát, a kaktuszt, és a pletykát ma ültettem. A többit csak mutatom… a petrezselyem ki sem kelt, sem a bazsalikom, ha továbbra sem hajlandó hajtani muszáj leszek én magot venni .

Tegnap elkezdtem Renulek idei szépséges terítőjét (WIOSNA 2015)

wiosna2015

Bár lehet ez az első kőr ilyen marad, és újból kezdem. Ez az első munkám ahol ívre gyűrűt tettem. Köszönöm Verám , hogy itt vagy velem , és segítesz boldogulni!  Fotóról mintát leolvasni nem könnyű , de ha fogják a kezem úgy érzem menni fog!

A fonal 10.-es Eldorado rózsaszín és színátmenetes rózsaszín. (biztos ami biztos, nehogy ez is félbemaradjon,mert elfogy a fonal.

Csodás ünnepi vasárnapot kívánok mindenkinek!

14 hozzászólás a következőhöz: “Kata mesél….

  1. Kavics szerint:

    Kesze-kusza retek… ezen jót mosolyogtam 😀
    Nekem se kel minden magom Kata, még kesze-kusza sem 😀
    Szép lesz a terítőd! Honnan lehet tudni mennyi fonalra van szükségünk egy munkához? Itt főleg a tűvel dolgozásra értem, mennyit kell befűznöm a tűbe, hogy elég legyen? Van rá tipp, titok…?

    • kata szerint:

      Timikém! Örülök, ha megmosolyogtattalak 🙂 Hát nekem igen furán keltek ki a magok, de vagy lesz valami vagy megy valahova 😀

      Én sehonnan sem tudom mennyi fonal kell, azt csak a vérprofik tudják, de pl akitől a minta van ő 20.-as vagy 30.-as fonalat használ azzal viszont már csak hajóval tudsz dolgozni. Minél vékonyabb a fonal annál kevesebb fogy.
      Mivel ez a terítő 13 soros, 10.-es Puppets Eldoradoból csinálom 100 grammnál többre számítok.
      Tudod anno ugyan megtanultam tűvel dolgozni, aztán a lányok addig győzködtek míg át nem tértem a hajóra, és azóta nem is tudok már tűvel dolgozni 😮
      Sajnos ezt most neked kell kitapasztalnod.

  2. Vera szerint:

    Ügyes vagy…én nem sütöttem…
    Szívesen segítek ha tudok… ez a legtermészetesebb…
    Majd mutasd ha a körrel kész vagy…

    • kata szerint:

      Mutatom, de most csináltam pikofát egy kicsit a csatoláshoz a másik oldalát meg szélesebbre hagytam. Annyira megszoktam már , hogy hiányozna …

      Érzem ám a mai napot a térgyem kalácsa akkora lett , mint egy ünnepi lufi 🙁

      Én sem szoktam sűrűn sütni, de volt egy maréknyi meggy a mélyhűtőbe és kevés lett, emiatt aztán tettem még mandarint is a süti tetejére 🙂
      Szóval most mélyhűtő kievés lesz, mert jó lenne leengedni, még a nagy melegek előtt.

  3. Palkó szerint:

    Jó sok zöld van már a lakásodban! 🙂 A retket megeheted csiraként is 🙂
    A terítőt kíváncsian várom! Nagyon tisztelem ezt a technikát… és akik készítik! 🙂

    • kata szerint:

      Igyekszem , igyekszem:-) Áááá a retket szép pirosan szeretem, de sajnos nem ehetek, a fiamnak próbálnék párat gumócskát, mégiscsak házilag termelt 🙂
      Egy bejegyzéssel lejjebb van egy kész piros terítőt, ahogy elnézem ezzel a mintával hadilábon állok 🙁 De nem adom fel , ha nem ezt majd másikat választok .

  4. chanson szerint:

    Milyen szép az afrikai ibolyád… nekem csak sínylődik ősz óta. 🙂
    Én a retket épp ebben az állapotában szeretem… kicsírázva vajjal, kenyérrel. 🙂

    Néztem már régebben is a blogod (annyira szép, letisztult ez a sablon), s csak most jöttem rá, vannak itt fotók is, hú de mennyi… nem értettem a három pontot a kapcsos zárójelben… 🙂

    • kata szerint:

      Sok szeretettel üdvözöllek nálam!
      Mert most kaptam nőnapra az ibolyát a fiamtól 🙂 Nem szereti a túl sok fényt, és a huzatos helyet sem. Nálam a konyhában jól elvoltak, de nem virágoztak soha. Később amikor elmentem a fiam nem locsolta őket, és nem volt virág a lakásban 🙁
      Én nem mertem megenni, de kipróbálom a retek csírát , magom még van a zacskóban.
      Mivel a blogom alatt a worpress motorja dobog könnyű volt anno ezt a sablon választanom. Szeretem a letisztult dolgokat, főleg ha a blog tele képekkel , mesével, kézimunkával.
      Ha a címre kattintasz bejön az adott írás képekkel szöveggel. A kapcsos zárójel azt jelenti van folytatás. De nem kattintható sajnos.:-(
      Ez nem a blogspot 🙂

  5. chanson szerint:

    Igen, ismerem a wordpresst, legalábbis azt hittem eddig. Anno nagy dilemmában voltam, hogy itt vagy a bloggeren folytassam… 🙂

    Az én ibolyámat két-három leves palántaként kaptam, de valahogy nem akar nőni. Pedig átültettem, kapott tápoldatot is. 🙂

    A retekcsíra nagyon jó immunerősítő, főleg járványok idején ajánlatos a fogyasztása. Jó erős, de finom. Teszkóban horror áron kapható. 🙂

    • kata szerint:

      Nálam azért van a blog alatt mert az az egy szabad forrású blogmotor, amúgy ez egy fizetős blog 🙂 Most nagyot változott az eredeti worpress is, mert ott lesz majd a kézimunkakörünk új blogja , és igencsak megizzaszt.
      Nem tudom sajnos , én tőosztással szoktam szaporítani az ibolyámat , és eddig ebben a lakásban nem akart virágozni, amit mutattam az még az eredeti virágbolti kép, majd kíváncsi leszek milyen lesz ha a szobába kerül nyáron.

      Ühüm értem, hát akinek van mit erősíteni annak egészségére, nekem sajna nincs. Tescoba meg nem járok. (csak ha visznek)

  6. chanson szerint:

    Igen, látom, hogy domaint bérelsz… nekem is volt. Túl sokan olvastak, elbújtam inkább, lemondva a domain nevet. 🙂

    Az ibolyát tudod levéldugványról is szaporítani, nagyon egyszerű.
    A levelét, gyökerét ne érje hideg víz és pangó víz se maradjon a tálkában alatta. A világos helyet kedveli, de a tűző napot nem. Érdemes időnként tápoldatozni… Írom ezt, mikor az enyém még nem is fejlődik rendesen. Igazán, nálunk az öntözéssel van gond és tán a radiátor sem tesz neki jót az ablak alatt…

    • kata szerint:

      Hazai pálya a domain reg 🙂 A fiam cége én csak besegítek (supportos , és az admin )
      Mondjuk én nem nagyon szoktam magánügyeket leírni, inkább a kézimunka a téma, így az olvas aki akar.Nem látom hányan olvasnak mert nincs stat . A moderáció beállítva , így csak az jelenhet meg amit engedélyezek.
      Ismerem a fokföldit, volt, hogy majd egy fél méteres bokrot neveltem , de itt a konyha nem jó hely , majd a szobában lesz a végleges. De lomizás előtt állunk, meg nagy takarítani is kellene.
      Levélről is szaporítok, de van amikor átültetem 3 tő is szorong a cserépben , akkor jön a tőosztás.
      Ne közvetlenül , de párásítsd a helyet, mivel az eredeti élőhelyén is párás a levegő…

  7. chanson szerint:

    Látom, mindketten tudunk az ibolyáról mindent.
    Jómagam még vizsgáztam is belőle… :-)))
    Bár akár le is tagadhatnám, hogy van dísznövény kertész képesítésem… 🙁

    Beleolvasgattam a blogodba… bevallom, tetszenek a kézimunka blogok, s tán még jobban az, ahogy tartják/tartjátok a kapcsolatot egymással. Számomra ez egy új világ, és nagyon szimpatikus.

    • kata szerint:

      Elég régóta a kedvenc virágom, de amikor nem itt laktam minden virágba borult, még a 100 éves karácsonyi kaktusz is amit a nagymamám adott. Az a lakás eszményi volt.
      Nekem kéz-lábápoló, műkörömépítő szakmunkás végzésem is van, meg mellette egy halom, mégsem használom.
      Nagy bánatomra kevesen maradtunk aktív blogolók , pedig mindig lenne mit tanulni másoktól.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.