A könyv

Edward-Állatsereglete-01

 

Megérkezett szerencsésen ….

Úgy hiszem hiánypótló ez a könyv ami az amigurumi horgolást illeti mivel magyar nyelven íródott, egy kedves angol hölgy álmait mutatja be , ő a kisfiának horgolta az állatseregletet  . Inkább kezdőknek való, alapos minden lépést külön tárgyaló kiadvány.

Néhány kép a weboldalon megnézhető:  IDE KATT

Jelenleg le is van árazva !

Túl sok színt nem használ , mégis egyediek a figurák.

(Nem akarom magamat fényezni , de az én macim a párom szerint is aranyosabb 😀 )

 

 

12 hozzászólás a következőhöz: “A könyv

 1. Vera szerint:

  Amit áthúztál…. kell-e nagyobb dicséret?
  Sok sikert hozzá…és a tapasztalatot elmondani szíveskedjék…./Csak úgy mellékesen, mikor a nyúszit horgoltam, nekem is mondta apa, hogy az enyém szebb lett mint az eredeti…És az a jó… amikor ilyen dicséretet kapunk/ és ide egy röhögös smájlit kérek… szépen..

  • kata szerint:

   Háát nem, de az tény, hogy a könyvben pl a lábak és a test egy kaptafára készülnek sokszor a fejek is…. ez sokat elárul, nekem pl azt, hogy nagyon kezdőknek való a könyv. Most jönne a bezzeg a japán könyvek 😀 De azért aranyosak a figurák és a leírás csak egy támpont. Lehet hozzáadni , lehet elvenni , mivel a saját egyéniségedet adod hozzá.
   Parancsolj egy röhögős smiley 😀 és egy kacsintós 😉 és egy szende mosoly: 🙂

 2. Vera szerint:

  Igen itt van a zsákba macska… Szerintem az abszolut kezdők meg nem boldogulnak vele, mert ha nagyon.-nagyon kezdő az ember akkor egy ilyen figura ki fog ám rajta…
  Egy kicsi “tudománnyal” horgoltam, egy most vagy galamb, vagy papagáj akart lenni… Hu de szívtam vele… a farktollát saját fejem után horgoltam meg… és lett egy kövér “madár”…
  A fiam meg az unokám jól kifigurázták, még jó hogy szegény madár nem hallotta, elnevezték lamantinnak/vizidisznó/… Aztán mégis csak elkérte, az elmúlt húsvétkor… Meglocsolt és mondtam válaszon a tojások közt, mire mondta neki a lamantin kell, vagy semmi… Nos hogy már rövid legyek, azóta több ezer kilométert utazott a tükrön… az autóval..már sokan kérdezték a gyerektől mi ez, mire a “lamantin”, amit anyától kaptam…

  • kata szerint:

   Nos nekem maci volt az első, és azóta nagyon sokat csináltam már. Volt amelyiket elkunyizták , de mindnek lett gazdája.
   De volt olyan is, hogy a barátnőm küldött egy macifejet frottírból , alvószeműt, én meg hozzáhorgoltam a csíkos pizsamát, azóta azzal alszik a fiam. Mikor megkérdeztem mégis miért csak fejet küldött ajándékba, azt írta vissza, hogy ő tudta , hogy én majd kitalálok valamit 😀
   Sajna a könyvben madár nincs 🙁 Van macska, mackó , majom, süni, mókus, birka ….stb ….. 40 féle fajta jószág , de szárnyas egy darab sem.

   Aztán úgy 100 éve amikor a fiam kicsi volt alvós időben maradék turis pulcsikból csináltam kis figurákat , igaz az varrva volt , de akkora sikerem még sosem volt vették mint a cukrot. Jó kiegészítés volt , igaz nem kaptam sokat 1 mütyürért , de legalább a családi kasszába cseppent valamennyi.
   A páromnak méhecskét csináltam és amíg el nem lopták az autót a tükrön repkedett.

   Látod nincs elrontott állatka, mert csak kellett a dagadt madár anyu keze alól …… ja és még valami, nem nagy kunszt a horgolása, csak akinek a keze az 1 ráhajtásos pálcára áll, az előbb gyakoroljon sokat , mert abból nem jó sajna .
   Ebben a könyvben ahogy le van írva egy óvodás is meg tudja csinálni ha tud horgolni, annyira részletes.

 3. Palkó szerint:

  Kíváncsian várom, miket horgolsz majd! Én nem vágnék bele egyikbe sem, tuti! 🙁
  A mackód pedig tényleg nagyon aranyos, és Vera gyártmányai is, bárhogy kritizáljátok a sajátjaitokat (általában) 🙂

  • kata szerint:

   kac-kac, ebből a könyvből még horgolni is megtanulsz, ha nagyon akarsz, olyan mint az 1×1 csak követni kell az utasításokat.
   Ja és soha nem mond, hogy soha!
   De talán húsvétra küldök egy nyulat, hátha meghozza a kedvedet 😮

 4. Vera szerint:

  Szerintem tud ám horgolni Ildikó…. csak titkolja… ugyanúgy mint a varrást… Láttad a párnát milyen szépen összehozta? Ha nem tud varrni, nem lesz ilyen… Igaz hogy igaz Kata?
  Egyébként én is horgoltam pici macit… nekem tetszett… véletlenül sikerült, azért lett olyan…
  Kaptam még az elején egy gomba horgolás mintáját… igen csak nézegetem, mire rájöttem mi ,mit jelent..Nem volt bonyolult sem..Család látta, kérdezte LŐLAP?…. nem lőlap gomba minta…. na látni kellett volna az arcokat…. ahogy a fiúk forgatták…

  • kata szerint:

   Hát én sem hittem el, hogy nem tud. Bár nem hiszem, h nem mondana igazat nem olyannak ismerem. Talán csak még nem készült fel rá mert jobban vonzza az xszemes. Én is így voltam valamikor.
   Tényleg csodás a párna és ha nem a mamájával varratta meg ügyes is !
   😀
   A kezdés nem egyszerű akármibe is kezdesz, ezt azért ne feledd. A nyuszidat megnéztem és igenis aranyos lett, de nem az első állatkád volt ugye? Te a gombával kezdted én macival, láttad volna milyen csámpás volt , ma már szégyellenék olyan kiadni a kezemből, de másnak tetszett és meg is kapta.

 5. Vera szerint:

  Én csak azt mondtam titkolja…
  A nyuszi tényleg nem az első… Volt előtte két kis maci, egy kis Kitty lány ruhával együtt , madár……
  Most jut eszembe mikor kicsi volt a gyerekem,horgoltam egy maci fejet…. és párna volt,orra külön kitömve…… Jó hogy eszembe jutattad…

  • kata szerint:

   Szíve joga azt megosztani másokkal amit szeretne, ha úgy érzi titkolnia kell, vagy csak épp nem írni róla nincs jogunk ahhoz, hogy vallomásra bírjuk.
   Látod minél többet csinálsz annál jobban ráérzel mit hogyan kell , nem ördöngösség ez sem. A frivolitással is így voltál és lám csodák kerülnek ki a kezeid alól.
   Szívesen , a szép emlék jó ha néha eszünkbe jut. 🙂

 6. Palkó szerint:

  Na, jól kibeszéltetek! 🙂 🙂 🙂
  Nem titkolom, tudok horgolni. Már mutattam a blogon is ezt-azt, amit én készítettem. Nem azt írtam, hogy nem tudnám megcsinálni, hanem hogy nem vágnék bele. Tényleg sokkal kevesebb türelmem van hozzá, mint mondjuk a hímzéshez… meg ha hosszabban horgolok, azt nem szereti a kezem, kijön tőle az ínhüvely-gyulladásom. Valószínűleg a csuklómozgás olyan, ami nem tesz jót 🙁
  Pl. már két éve készül egy horgolt darab, és már tudom, mi lesz belőle: Luca széke 🙂 🙂 🙂

  Egyébként meg varrni is tudtam valamikor, mindkét gyerekemnek varrtam a babaruhákat tömegével… csak elromlott a gépem, időm sem volt, a kedvem is elment tőle.
  Viszont megcsináltattam a gépem, és élvezem, hogy így is be tudom fejezni a hímzett darabokat. És köszönöm a dicséretet!!! 🙂

  Itt is köszönöm a csomagot Kata! Megérkezett, és igazi kincseket küldtél! Hálás szívvel köszönöm!!!

  • kata szerint:

   Én tudtam, hogy mindennek megvan a maga oka. Valószínűleg halványan megéreztem? Nem tudom.
   Fogalmam nincs hogyan horgolsz, mert többféle tűfogás létezik, de ha hagyományosan , akkor az okozhat fájdalmat, javasolnám próbáld ki a ceruzafogást a horgolótűn, vagy áldozz némi pénzt ergonomikus tűre. Én p csak nyeles tűvel tudok horgolni, a sima vékonytól fáj a kezem, ezért a fémből készülteknek süthető gyurmából csináltam nyelet ami igazodik a kezemhez.

   Látod én meg varrni nem nagyon tudok, hiába van 2 varrógépem is. Kb 10 évembe telt míg egyáltalán egyenesen megtanultam varrni.
   Na így nem vagyunk egyformák 😀

   Nagyon szívesen, igyekeztem eltalálni mit is szeretnél Karácsonyra.
   Örülök az örömödnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük