A tegnapi nap folytatása….

Elkészült a doboz, de félő már kinőttem , de azért mutatom milyen lett. Igaz fonal nem lesz benne , csak ami a hajókon lesz, külön gurigának nincs elég hely sajnos. ( most lusta voltam levágni a próbadarabot. ) 😉

Nem volt szívem a törött százéves műanyag hajót kidobni, inkább megragasztottam , hátha még jó lesz , ha nem akkor is szép emlék a barátnőmtől.

A dobozból 2 hajócska igazoltan távol evez , egy hatalmas hófehérkén, amit az előző bejegyzésben mutattam.

P1010116 P1010117

Ma délelőtt megfestettem a baba fonalát, sajnos a fele csak és juszt is  malacrózsaszín lett,de máris kaptam megrendelést egy röfire, ha megszárad , és kigubancolom gurigába gyorsan meghorgolom 🙂 A baba kissé hosszabb időt vesz majd igénybe, azt talán majd nyáron. Most semmiképp mert el vagyok havazva munkával . (Igazi hó még csak mutatóba esett csak .)

Felkeltettem a segítségem, Ő Martina kis angyalbabája amit mellékelt a nagy munkához, csak rossz szokásom, hogy minden plüsst, meg amit kapok az ágyam szélére teszek , Van már ott maci,  kutya, macska mindenféle háziállat , és most már egy kis angyal is , de most egy pózolás erejéig kijött az ágyból bemutatkozni, de fázott és visszabújt a helyére 🙂 :

P1010120

Most azért egy kicsit segített összeválogatni a hatalmas terítő fonalait.  Leteszteltem a piros és a fekete Puppets fonalamat, nehogy utólag derüljön ki, hogy fog ….. és  elkezdtem egy gombafejet hímezni . Ám rájöttem,hogy amit kaptam maradék hímző fonalakat benne hagytam a zacskóba , így most azokat nézem át , és szerencsére van benne olyan szín is ami nekem nincs és ami a manók arcának pont megfelel. Úgyhogy rendbe teszem őket egy dobozba és folytatom a gombák varrását.

(De csak addig míg ki nem lukad az ujjam , akkor horgolótűre váltok. Nos nem fogok unatkozni jó ideig . )

Ja és megtanultam recét horgolni 😮  Köszönöm itt is Jolimama a magyar leírást!  Kigyulladt a fejemben a kislámpa , hogyan is kell csinálni, és a próbadarab elkészült .

Kellemes hétvégét kívánok minden erre járónak !

3 hozzászólás a következőhöz: “A tegnapi nap folytatása….

 1. Vera szerint:

  Szépek ezek a dobozok… Milyen sok oldalú vagy….Érdekelne hogy himzed a mese teritőt
  Láncöltés, vagy töltöd…. vagy hogy…perléket használsz hozzá?bár most látom pupetssel is varrod…
  Irsz babáról hogy készítesz… mesélsz majd róla? egyszerre sok mindenről irsz, kimarad…. amit kérdezni akarok…
  Vigyázz magadra….mert csak egy van belőled…
  Mingyyááááá kész vagyok a himzéssel…

  • kata szerint:

   Valamikor sok ilyen dobozt csináltam, mostanra már csak akkor ha kell valakinek, vagy valamire nekem.
   A meseterítőt száröltéssel és perle fonallal hímzem, de lesz benne fényes selymes fonal is , a pillangó szárnya pl.
   Verácska kösz, hogy küldted a fonalakat, az is megy bele….. sok kell mert nagyon nagy és nagyon nehéz is , mert békebeli vászon.
   A babát az Indexem Kriszti csinálja , megadta hogyan kell horgolni . (nem tetszik olvasni? ejnye) Nos olyan színű fonalam nem volt és nem is kaptam, hát festettem magamnak.
   Ha eszedbe jut kérdezz nyugodtan,akár itt akár levélben.
   Puszi

 2. Vera szerint:

  Én meg nem mertem küldeni, hogy mit szólsz darab fonalakért… … azért majd mutasd egy egy kis részt is… DE olvasom az indexet…. csak sokszor mire ideérek elfelejtem, hogy ott mit olvastam…. Azért pusz Neked…. ÉS KÉSz VAGYOK!!!!!ÉS most nem tudom mit csináljak….aggódom egyenlőre…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük