Karácsonyra készülödve… 2

IMG_20131202_024915 IMG_20131203_233744 IMG_20131203_233951IMG_20131204_000322….és még lesz.

Tudom van olyan ami már volt, de megtaláltam félkészen tavalyról, hát befejeztem azt is……

Az utolsó képen a rózsák selymes silk fonallal készültek élőben kicsit szebbek. Bár azt hiszem  elmondhatom az összes fotómra, mert szegény gépem megfürdött és most hálás vagyok, hogy egyáltalán még működik .

6 hozzászólás a következőhöz: “Karácsonyra készülödve… 2

 1. Palkó szerint:

  Nagyon szorgalmas vagy! Egyik szebb, mint a másik! Kíváncsi vagyok, a szíveket hogy dolgozod fel… nekem nagyon nem megy a szív alak… 🙂

  • kata szerint:

   Nagyon szépen köszönöm!
   Most időhiány és karton hiány miatt mind 9.5×9.5 cm négyszögeket vágtunk ki és arra dolgoztam fel.
   Először az elő és a hátlapot külön-külön 1-1 kartonra középre igazítottam és 2 élű ragival rögzítettem, hogy nem mocorogjon el, majd a hátoldalon összevissza varrtam hogy feszes legyen, majd a hátlapot ugyanígy megcsináltam. A két részt láthatatlan öltésekkel összedolgoztam, és végül a zsinórt is rávarrtam körben ügyelve, hogy az akasztó rész középre essen. Ja és ne látszódjon a varrás.

   Van szívsablonom is, azt előbb kinyomtatom a minta nagyságának függvényében, hogy melyiket , kivágom és abból készítek 2x annyi karton szívet mint ahány hímzett szívecském van, az összedolgozás picit nehezebb, de egy idő után menni fog.
   Kőr alakú dísznél körző és a többi ugyanaz mint fentebb.

   Amennyiben a kézimunka hardangeres természetesen akkora kis vászondarabot ragasztok a kartonra , hogy a kivágott rész takarja.

   Remélem érhetően írtam le. , ha nem jelezz és irok mailt bővebben …..

 2. Vera szerint:

  Milyen ügyes vagy… Most találtam egy bonbonos dobozba apró himzéseket… még tavaly csináltam, és nem tudtam mi legyen vele, így várta sorsát…de lehet hogy még várhat… Na nem ilyen mint a Tied… sima xszemesek…
  Jó varrogatást!

 3. Jucus szerint:

  Fantasztikusan termékeny vagy, le a kalappal. A Renato Parolin monchromod nagyon tetszik, ám a nagy favorit mégiscsak a VS szíves minta:)
  Puszillak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük