Népligeti csipkés találkozó 2013 május 25

Hideg, de napsütéses napra ébredtünk, szerencsére nem kellett fedett helyre vonulni. Igaz én csak alig 2 óra hosszáig bírtam “nyüzsögni” , de nagyon jól éreztem magamat. Itthon szépen kidőltem nemrégen keltem fel .(szégyen ide vagy oda fáradékony vagyok még mindig)

Voltak finom sütik, és innivaló is:-)  Csodás fonalakat is hoztak eladásra, és persze megint vennem kellett….. de olyan ritka szépek voltak és másutt sehol nem látottak, hogy az már fájt , komolyan mondom. Egyik sem fehér, úgyhogy lehet ez lesz az első és utolsó fehér munkám. (Bár még nem tudom mennyi fonalat “eszik” egy terítő, hisz eddig még csak hímzettet csináltam. )

A talis képeket a fonóblogra tettem fel : KATT  


A régebben mutatott könyvjelzőkből kb 40 darab készült és mind  el is fogyott , egy kis emlék tőlem a lányoknak . Hogy ne legyen egyértelmű az ajándék, mind be volt csomagolva selyempapírba . Én is kaptam sok aranyos emléket , majd talán idővel kép is lesz.IMG_20130525_171737

Találtam egy 1961.-es Fürge ujjak újságot amiből a fenti terítő készül, szép méretes darab lesz. Élőben azért kicsit másabb. Meg is mutattam és kaptam sok dicséretet és építő kritikát is, amit ezúton is köszönök szépen.Nagyon fogok igyekezni ígérem!

Eddig még ekkora munkát nem csináltam 4 soros lesz a kicsike ….. és mind virág ami a szuper kedvencem nem tagadom.  Próbáltam kifotózni a mintát, de sajnos nem ment, így ha valakinek kell szóljon és írásban megkapja.

Update: A képek a másik blogon folyamatosan bővülnek, hátha valakit érdekel 😉 Igyekszem lopkodni, mert én nem sokat tudtam a taligával menni:-((

tali7

 

 

8 hozzászólás a következőhöz: “Népligeti csipkés találkozó 2013 május 25

 1. Phan szerint:

  Megnéztem a képeket, meg kell mondjam, tátva maradt a szám a sok gyönyörűség láttán. Hogy lehet ilyen szépeket alkotni???
  Gratulálok mindenkinek a gyönyörű munkákhoz! 🙂

  • kata szerint:

   Köszönet a többiek nevében.
   A rececsipke elég bonyi és különleges recetűvel készül vékony fonalból és sajnos minta sincs sok már, a zsinórcsipke horgolva van és varrva van az vaskosabb és tömörebb , de csodás….

 2. Jutka szerint:

  Köszönöm a képeket és a beszámolót. Rececsipke valóban gyönyörű régebben és is megakartam tanulni a készítését de, ellaposodott a dolog. viszont nekem sok mintám van régi újságokból, már gondoltam rá átküldöm csipke Marikának mert ő készíti ezeket a gyönyörű rececsipkéket.
  Remélem kipihented magad és jól vagy?

  • kata szerint:

   Nagyon szívesen Jutkám!
   Én csak csodálója vagyok a recének, sajna nem igazán látnám csinálni. Fürge ujjak újságokban én is találtam párat, csak sajnos a pdf file.-t nem kezeli a gépem hiba miatt, ezért a frivolitás csipkéket sem tudom kivenni magamnak:-(
   Itt nálunk a fonóban Edit , és Klári is nagyüzemben gyártja a csipkéket, de ők zsinórcsipke gyárosok.
   Rece-fice Zsuzsa és Magdi csinál recét…. ha jól emlékszem.

   Igen jól vagyok, holnap “utazom” de netközelben leszek.

 3. Vera szerint:

  Vártam a képeket….Kicsit mindig irigykedem ilyenkor…. de nem egyszerű… elindulni… Szivesen repülnék más fele is. de hát nyírbálva van a szárnyam…
  Van jó néhány tervem…és amikor látom eszembe jut. de hogy időm lesz e még, vagy aki segit az a jövő zenéje…Ezek a zsinor csipkék mesések.
  “Újításra” mész?és meddig leszel?

  • kata szerint:

   Igyekeztem nagyon a képeket feltenni hamar , igaz sokat az indexről hoztam át a blogba, hogy együtt legyenek.
   Az jó, ha van terved, ha a Jó Isten is úgy akarja biztos megvalósul.
   Most itt vagyok a régi otthonomban a fiamnál, hogy meddig leszek az attól függ mikor lesz kész a telken a kapu. 1 hétre terveztem a “nyaralást”.
   Ha minden jól megy vasárnap megyek vissza haza:-) , de majd úgyis megírom!
   A zsinór csipke viszonylag nem nehéz, csak iszonyat sok a munka vele, mire meghorgolod az alapot….

 4. Rece-fice szerint:

  Katám a PDF-el úgy bánok el, hogy full screeen-en képernyőfényképet csinálok róla, ami már képként pofozgatható:-)))) Hihihi – kicselezem!

  • kata szerint:

   Zsuzsám, ezt én is tudom, de sajnos valami miatt a pdf fájlt a gépem nem engedi megnyitni, hibaüzenetet kapok. A fiam jó pár napig dolgozott rajta, de túl mélyre ásta magát az a dög 🙁 aztán úgy volt kapok új laptopot, de arra még várnom kell, így most megkaptam az ő régi gépét és talán most már ha minden át lesz téve menni fog.Egyenlőre csak a win8 van fent meg pár cucc. h tudjak netezni, éjjel meg átmászik majd az összes doksi, és kikapom s fürge ujjakból a necceket, a zsinórosokat, és a frivolokat:-)
   Cseles mi? 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük